Zaida Muxí Martínez

És doctora arquitecta i professora d’Urbanisme de la ETSAB-UPC. Entre 2004 i 2014 ha codirigit amb Josep Maria Montaner el “Màster Laboratori de l’habitatge del segle XXI” a la UPC.
Coordinadora científica del projecte de recerca: Rehabilitació territorial: transformació d’àrees residencials monofuncionals. 2011-2013
Ha estat directora d’Urbanisme Habitatge, Medi ambient, Ecologia Urbana, Espai Públic, Via Pública i Civisme de Santa Coloma de Gramenet (2015-2019).
Especialista en urbanisme, arquitectura i gènere. Ha estat assessora de la SEHAB de Sao Paulo en urbanització de faveles i habitatge de reallotjament (2010-2012), i de la SECHI de Buenos Aires en urbanisme i gènere en la millora dels barris (2013-2015).
Presidenta de jurats de la XII Biennal Iberoamericana d’arquitectura i urbanisme, 2022.
La seva publicació més recent és Dones, cases i ciutats. Més enllà del llindar (dpr-barcelona, 2018) i en col·laboració amb Josep Maria Montaner: Política i Arquitectura. Per un urbanisme del comú i ecofeminista (2020, editorial Gustavo Gili). I ha coordinat com a resultat d’una ajuda d’innovació docent de la UPC, el llibre “Antologia de pensaments feministes per a arquitectura” (edicions UPC de descàrrega gratuïta).
Ha impartit conferències i cursos en nombroses ciutats d’Amèrica i Europa.