Juli Ponce

Juli Ponce Solé

Juli Ponce Solé és doctor en Dret, catedràtic de Dret Administratiu a la Universitat de Barcelona -on des del 2008 fins al 2012 ha exercit com a vicedegà de Relacions Institucionals- i ha estat director de l’Institut de Recerca de la UB TransJus. Ha estat director de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya i ‘visiting professor’ a les universitats nord-americanes de Denver, Nova Southeastern, Tulane i Georgia State, i a l’anglesa de Sheffield. És membre de l’European Group of Public Law.

Les seves línies d’investigació s’orienten bàsicament cap a l’estudi del dret administratiu i els drets (amb especial atenció al dret a una bona administració i les seves nombroses implicacions respecte a diferents institucions jurídiques ), del dret urbanístic i del dret de l’habitatge.

És autor de més d’una dotzena de llibres i coordinador de diverses monografies en diferents països i de més de 100 articles acadèmics difosos en publicacions espanyoles, europees, hispanoamericanes i nord-americanes.

Ha rebut diferents guardons, entre ells el I Premi Fermín Abella y Blave, de l’Institut Nacional d’Administració Pública; el Premi Internacional d’Investigació Jurídica Lorenzo Martín Retortillo Baquer sobre Drets Fonamentals, convocat per l’Associació Espanyola de Professors de Dret Administratiu el 2013; el Premi Ferrer Eguizábal del Col·legi d’Advocats de Barcelona el 2002 i el 2018, i menció especial el 2013; o el Premi Longevia el 2020, convocat pel BBVA en matèria de pensions.